Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Chlapče, Putina na Teba.

5 3
možnosti

No to je blábol... Základní chyby - neznalost kontextu, zdrojem informací maximálně tak perex u nějakého článku na jednom ze tří českých hlavních zpravodajských webech, neznalost historie. Už jen to "rozšiřování" NATO - o vstup do aliance žádá vždy ta konkrétní země. A takhle je to v podstatě s každým tvrzením, které uvádíte - ukrutně zjednodušený pohled, který si můžete interpretovat, jak potřebujete.

11 10
možnosti

Jo a taky by to chtělo zjistit, jak fungují instituce EU a NATO.

0 0
možnosti
JS

Zajímavý článek autore, ale opomíjíte jednu věc. V Evropě již od 2. světové není velmoc, která by se mohla postavit Rusku. I v devadesátých letech při nejhorších následcích krachu SSSR, byla rudá armáda stále hrozivou silou. A pokud vezmete všechny země kam vpadlo NATO/ Amerika a kam vpadlo Rusko. Je u jeden maličký rozdíl. V těch zemích kam šlo NATO, většinou vládla jedna kasta, systematicky perzekuovala většinu obyvatelstva, případně rovnou ničila historické a kulturní bohatství daného regionu (sežerte mě, ale třeba v Afgánu mnohem cennější památky, než pár lidí, kteří se stejně vraždím navzájem). Následně (ať už pravdu máte nebo ne, s tím loutkostrojem) umožní volby všech a jednají s novým vedením vzešlým z voleb. I když to je občas docela provar - jako opět Afgánistán. Oproti tomu Rusko přiveze vojáky a pokud se jim daný stát vzepře, prostě zničí všechno co se jim nezdá. Alá Gruzie.

Další bod - expanze NATO. NATO, narozdíl od EU, neoslovuje státy a nenabízí jim členství  - to dané státy se z obav před velmocenskou politikou Ruska ("Všichni budete heppy pod naší vládou, a kdo nebude heppy, ten dostane po držce..."). A podle mě se není čemu divit. Většina z nových členských států zná Rusko dobře (Rusko a jeho barbarská mentalita se nemění) a zkušenost z dob SSSR si rozhodně nechce zopakovat. Už to začíná chápat i Švédsko s Finskem. A popravdě i ty vaše bludy můžete šířit jen díky systému západní demokracie. Kdybyste v Rusku kecal něco o právu Ukrajiny na sebeurčení, tak by vám někdo pusu brzo zaplácl. Tzn pokud chápete postoj Ruska, protože zlé NATO nám lže a utiskuje nás i ubohé Rusko, které v podstatě není v ničem horší, a je okopáváné ze všech stran (tak to prostě bývá, když někdo prohraje válku - a to včetně té Studené", pročpak v něm nežijete? Tam vám nikdo nelže, všechno má řád a směr...pokud jste se tedy ve svém blogu nepřepsal.

15 1
možnosti
JS

A Krym? Opět zopakuji pár argumentů, kteří více i méně radikální rusofilové nějak opomíjejí (včetně vás - a ne, nenazývám vás rusofilem). Krymský "premiér" a jeho strana, kteří měli návrat k Rusku jako jediní v programu, získali ve volbách 4% hlasů. Nicméně najednou je jejich šéf premiérem, jejich program chtějí všichni (97% obyvatel - což je zajímavé, když čtvrtina obyvatelstva alá Krymští tataři se referenda většinově neúčastnili) a Rusku vůbec nevadí, že Krymská vláda je naprosto nelegitimní - zato o fašistech v Kyjevě, co se moci zmocnili revolucí, těch mají plnou hubu. NE, prostě se pletete. Putin je CAR a chce zpět své impérium - bez ohledu na lidi. Na Krymu měl dva cíle - dát ťafku západu (a přesvědčit se, že je impotentní a nedokáže zareagovat), veřejně ukázat, jak neschopné tajné služby západ má a - to nejdůležitější na konec - zabezpečit si svou největší a prozatím jedinou dostačující základnu Černomořské flotily. O tom, jakého zacházení se dostane zemím, které se odváží odporovat svědčí ruská armáda na hranicích a to, že Rusko krom smlouvy o ochraně suverenity a územní nezávislosti také porušilo smlouvu o dodávkách plynu a ropy - Sevastopol už mají, tzn poskytnutá sleva (za pronájem Sevastopolu) se nepočítá - a v podstatě se nepočítá od začátku - voialá Ukrajino! - dlužíte nám 13 miliard dolarů navíc.

13 1
možnosti
MN

Ukrajina by v  brzké budoucnosti  vypověděla  smlouvu o pronájmu Sevastopolu a Rusko by mělo zcela znemožněn přístup k Černému moři. Dar Krymu Ukrajině  opilým Chruščovem v r. 1954 by se tak Rusku velmi vymstil.

Rusko o přístup k Černému moři bojovalo 200 let.

5 2
možnosti
KZ

Tak ze Rusko je na Krymu okupantem jiz po druhe! Po prve nekdy kolem roku 1783

a pak letos v breznu.

0 0
možnosti
LB

... pán je úplně blbej ... ;-O

3 2
možnosti
JC

Argumentačně bohatý, takový erudovaný a sofistikovaný příspěvek do diskuze, opravdu!Rv

A co k článku, nebylo by něco?

0 0
možnosti
EM

Jelimánek v horké nemoci odpovídá sám sobě, o svém štěstí a spokojenosti, když dovede považovat vlastní debílie  za axiom. Pokud Ti mohu poradit, tak mlč, možná Ti padne cihla na hlavu a vrátí se Ti schopnost mlčet, alespoň o tom, co je Ti nedostupné z Tvé úrovně ducha.

2 2
možnosti
ME

M77i92r36a 56E70l

2. 4. 2014 10:55

Síla Vašich argumentů je nezpochybnitelná... Tak moment.... Vy přece žádné argumenty neuvádíte!

4 1
možnosti
MP

ČR si jako svrchovaný stát sama vybrala, že vstoupí do NATO a tak zajistí svoji bezpečnost, stejně tak ostatní státy střední a východní Evropy. Pokud by měly tyto státy brát ohledy na to, že Rusko si to nepřeje, tak by byly svrchované? nebyly, byly by v ruském područí, pod diktátem Moskvy co smí a nesmí ve své bezpečnostní politice dělat, tak to prostě je, kdybychom od války měli pocit, že nás zabezpečí Rusko (SSSR), že chceme být s ostatními dále ve Varšavské smlouvě a že chceme Radu vzájemné hospodářské pomoci nebo cokoliv jiného radši než EU, tak to prostě uděláme, rozhodli jsme se jinak

4 1
možnosti
KS

To je demagogie nejhrubšího zrna, navíc mimo historické souvislosti. Zajímalo by mě, co by pisatel dělal, kdyby žil na Ukrajině nebo ve zmiňované Gruzii a věděl, že jeho země se nemůže hospodářsky rozvíjet, jak by chtěla, nemůže se politicky rozvíjet, jak by chtěla, nemůže si ani uprdnout bez souhlasu Moskvy.

12 4
možnosti
ME

M30i96r23a 50E46l

2. 4. 2014 9:58

Pak chápu, že tuto moc Brusel chce taky. Vítejte v klubu!

4 2
možnosti

Autor má pravdu.

Tvrdit, že se Rusko agresivně rozpíná, může jen loupý, zaujatý nebo uplacený člověk.

Na rozpínání tu máme jiné formace.

11 9
možnosti
PN

Naprostý souhlas s článkem. Jenom bych dodal - ani mi tak nevadí, že politici lžou. Kdyby nelhali tak v demokracii nemají šanci neb by nikdy zvoleni nebyli. Mne vadí, že jejich lži, které nám předkládají k věření, jsou natolik primitivní a průhledné, že tím uráží naši inteligenci.

Mimochodem zpatra si vybavím řadu výroků a tvrzení generálů NATO a vysokých politiků, které se ukázaly nepravdivé nebo otevřeně lživé. Typické - zbraně hromadného ničení Saddáma Hussejna. Nevybavím si ani jediný případ, kdy by nám nelhali a jejich výrok se nakonec ukázal pravdivým. Takže teď například tvrdí Rassmussen, že Rusko se vlastně od hranic Ukrajiny nestahuje a to u mne už podvědomě (aniž bych o tom něco věděl) rozsvítí červenou kontrolku "Bacha, zase lže". Nevím, možná zcela výjimečně říká pravdu, ale důvěru už politici a generálové prohospodařili a věří jim jenom zcela naivní člověk. Protože oni z principu neříkají co si myslí, ale účelově to, co chtějí, aby lidé a novináři slyšeli. To nemá s pravdou ani s jakoukoli realitou nic společného, to je čistá ideologie a politkaření.;-O;-O;-ORvRvRv

12 9
možnosti
JC

R^ Naprosto přesně!

2 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2286x
Kouč.

Seznam rubrik