Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Robinsonův ostrov – Týden 2 – Spousta otřesného hraní

"Jsou dva způsoby, jak hrát tuhle hru: Mám tě rád, tak pro tebe nebudu hlasovat, nebo mám tě rád, ale musím pro tebe hlasovat, abych se ve hře posunul dál." - Jonathan Penner, Survivor : Cook Island

Tabon
Po návratu z kmenové rady se Tabon snaží předstírat, jako by se vůbec nic nestalo. Iveta vytahuje tajné zásoby, které jsou ale v kmeni tajné jen proto, že sama Iveta zapomněla, kam ukryla olej.

Zdeněk buď pochopil, že je ve hře dost blízko dnu a tak se snaží okouzlit Marka, a nebo, a to by bylo pro něj ještě horší, netuší, že s ním Marek při radě zametl a sám netuší, s kým na dně je.
To Petra se evidentně nudí a nebo jí v mysli hlodají 3 hlasy, které na radě obdržela, a tak se rozhodla, že je čas si schladit žáhu na Bidlovi a jeho vůdcovství. Ten je, stejně jako když mu Bazim bylo vůdcovství přiděleno, tak překvapený, že se oproti vší logice nechá vyprovokovat. Nejvtipnější na tom je, že Bidlovi a jeho oblíbené psychologii vůbec nedochází, že se snaží zachránit něco, co jeho hře dokonce škodí. Jeho ješitnost ho pravděpodobně dřív nebo později připraví o jeho život ve hře.
Soutěž o odměnu
Soutěž pro tento týden nepřinesla opět nic moc zajímavého, krom toho, že modrý tým zvolil taktiku pomalé smrti. Já osobně bych pravděpodobně zkusil hned od začátku makat, po prvním kole slabší odpojit a makat dál s tím, že buď během dvou tří kol vyhraju, nebo mi prostě dojdou síly. Je dost možné, že by výsledek byl stejný, ale ve vytrvalostním boji byl jednoduše červený tým neporazitelný.
Ze soutěže si ale i tak každý tým odnesl něco do tábora. Červený kmen si donesl rybářské náčiní, a modrý tým zraněnou Niku.

Při cestě zpět si totiž zvrtnula druhý kotník, poté co si na soutěži o imunitu zranila ten první. Nohy jí tedy už došly, což jak jistě pochopíte, je tak trochu problém. Nicméně noha/nohy není zraněna nijak extrémně, a Niki je po ošetření vrácena svému kmeni. K jejímu zranění bych jenom doplnil, že když je někdo tak pitomý, aby si zvrtnul oba kotníky takhle brzy po sobě (jako například já v památném roce 2004), zjistí, že jedna berle je slušně řečeno... dobrá asi jako pumpa na sáně. A v kotnících vám bude skvěle křupat po zbytek života. Pozitivní je, že chodit můžete celkem v klidu do týdne.
To Zdeněk, kterého je tento týden plná epizoda, dál navrtává díry do své potápějící se lodičky z papíru, a rozhodl se po prohře svůj tým povzbudit výčitkami. Protože Katie by jim tuto soutěž vyhrála. Chápejte. Byla neuvěřitelná. Ramena a nohy jako Sylvester Stalone. Celý červený kmen by smetla z povrchu naší planety...ehm... myslím.... Pamatuje si Zdeněk stejnou Katie jako já?
Callao
Nálada v červeném kmeni zdá se nemůže být lepší. Získali rybářské potřeby a přijede je navštívit místní rybář, který jim nachytá kvanta ryb. Ale než přijede, červení se kromě Davida a Radovana, kteří šli zkusit nějaké jídlo chytit, rozložili hezky po zemi a naobědvali se jídla imaginárního. Protože proč pracovat, když už brzy budou mít jídla hromady, nebo ne? Každopádně David z pracovní morálky v táboře zrovna radost nemá.
Asi se to nezlepšilo ani ve chvíli, kdy místní rybář pomohl vylovit pár malých rybek a potom červeným kulantně naznačil, že rybařit můžou stejně dobře uprostřed džungle jako v moři, protože ryby ostrov červených zrovna neláká. Místo toho jim tedy odměnový rybář pomohl rozdělat oheň a ukázal, kde by mohli chytit něco na souši.

Lucka se zatím dostává do podivného problému, kdy chce Davidovi, který jako jeden z mála lidí v červeném kmeni něco dělá, dát svůj kousek ryby. Nejen proto, že sama ryby nejí, ale také proto, že mu ostatní žádný kousek nenechali. To se nelíbí ani Jakubovi, ani Báře, kteří se očividně považují za ty, kterým by rozhodování o cizím jídle mělo příslušet.
Velmi dojemné loučení nastává při odchodu pana rybáře. Ani ne proto, že odešel, ale hlavně proto, že jim před odchodem oheň uhasil. To je pláče. Ehm...Neukázal vám teď jak oheň založit? Je takový problém to pár hodin po tomhle příkladu zkusit udělat to stejné?
Tak jako tak, nejzajímavější z jeho návštěvy bylo opět chování Terky, kterou snad žádný týden nebudu moct přestat chválit. Její frustrace z kmene, ve kterém je, a obzvláště z Radovana a jeho kousavých poznámek, je navenek téměř neviditelná a svou nespokojenost s touhle situací ventiluje pouze tam, kde by měla, tedy když je sama před kamerou. Řekl jsem to jednou, a řeknu to znovu. Terka má potenciál být úžasný hráč, ne-li vítěz.

 

Tabon
V modrém kmeni se mezitím řeší úplně zbytečná hádka mezi písek klepající Petrou a pískem zasypávanou Ivetou, která končí, když Petra odchází trucovat. Psycholog Bidlo ale nenapodobuje Markovo chování ke Katie, a nepokouší se ani v nejmenším svoje vztahy s Petrou jakkoliv zlepšit, i když se mu naskytne takto skvělá příležitost. Ech.
Aliance Tereza, Iveta, Bazi a Marek zatím tajně řeší skrytou imunitu. Zkoumají Ivetinu mapu v pokusu najít nějakou nápovědu, ale zdá se, že mapa v tomto směru neposkytuje ani to nejmenší vodítko.
Mapa už ale nadále není tak tajná, když dojde nápověda „Neukradneš, nemáš“, kterou si Zděněk vyloží po svém. Má už dost dlouhou dobu podezření, že Iveta postupně jídlo pro kmen uvolňuje, a tak se rozhodne, že by jí měl nakouknout do batohu. Tam nachází mapu a hned se svým objevem jde pochlubit Markovi a Tereze, tedy Ivetiným spojencům. Netrvá to samo sebou dlouho, a Tereza jde Zdeňkův objev nahlásit.
Zde se dostáváme ke skvělé ukázce toho, jak mít dobrý nápad a hrozně ho pokazit.

Místo toho, aby Ivetu přede všemi konfrontoval sám, nebo pomalu zkoušel drobnými náznaky své spoluhráče dohnat k tomu, aby společně Ivetin batoh prohledali nebo ji konfrontovali ohledně skrývání jídla společně, Zdeňkův plán je říct pouze několika lidem ( a to zrovna Ivetiným spojencům), že on sám provedl něco nepříliš vkusného, a vlezl jí do věcí.

To, že tahle hra může být někdy opravdu neuvěřitelná skvěle dokládá i volně interpretovaný rozhovor, který později probíhá mezi Ivetou a Bazim:
Iveta: Zdeněk přišel na to, že půlku kmene včetně jeho tahám za nos!
Bazi: To je hajzl, to už ale fakt přehnal!
Callao
V soutěži o imunitu o Niku oslabený Tabon překvapivě zaskočil po většinu soutěže vedoucího favorita a posílá Callao na první kmenovou radu. Nikdo se ale na poslední chvíli své chování v táboře červených měnit nechystá, takže se Lucka modlí, Radovan komanduje, David s Terkou pracují, Bára s Kačkou odpočívají a Jakub je neviditelný. To nám ponechává Martina s Mílou, kteří se rozhodli hrát, a že jim to jde! 

Prakticky totiž vytvoří jednu alianci, kde jsou s nimi Bára a Kačka, ve které je kvůli hlasu i Jakub a Radovan, a současně také protialianci David, Lucka, Tereza a naši dva výtečníci. Prakticky se tak dostávají do pozice, kdy určují oba potencionální cíle a svými dvěma hlasy mohou kdykoliv rozhodnutí přenést na jednu či druhou stranu. Zábavné na tom je především to, že se zdá, že to nikdo nezjistil. Nemusíme tedy řešit žádné další drama v táboře.
Kmenová rada
Po chvíli zbytečných hádek o vůdcovství, které krom Bidla z kmene Tabon nikdo nechce, se dostáváme hned k několika strašným chybám, kdy je veřejně za jeden cíl označena Lucka a za cíl druhý Bára. A horší je, že je dělají skoro všichni, kteří se dostali ke slovu. Skoro vidím, jak se Martin směje. Opakujte tedy všichni po mně:
1. pravidlo Survivora je: Nikdy, nikdy, NIKDY neříkej té druhé alianci svoje plány! Nikdy!
A když už je říkáš, nebuď aspoň tak šílený, jako Radovan, který v touze pořádně Lucce osladit cestu domů dokonce sám přiznává, jak špatný je spojenec. Přede všemi. Bez jakékoliv otázky na tohle téma. Jen tak, aby to všichni věděli.
Jediná světlá výjimka je Miloš, i když i jeho slova by snesla trochu pozlátka, a nějaké to „ale i když bude po dnešní volbě dost lidí překvapených, bude náš kmen jednotnější a silnější v soutěžích“ na konci.
Krátkou hádku na téma, kdo je v kmeni méně platný nám tedy ukončuje hlasování 4 hlasy pro Lucku a 5 hlasů pro Báru, která nás díky tomu a ke Kaččině smutku opouští. Nutno dodat, že Radovan asi přemýšlí, proč si nevzal nějaké mušle na radu, aby radši dnes nemohl nic říct.

Pátkova cena:
Cenu za tento týden dostává....Miloš. Možná by ji mohl dostat (i) Martin, ale za dnešek je Míla jednoznačným vítězem. Zdá se mi, že jsem ho tak trošku podcenil. Pokud je Martin svým vystupováním Joker z Batmana, Míla je rozhodně Bane. Na první pohled by se možná pozdálo, že nejnebezpečnější na něm v téhle hře budou jeho svaly a výkonnost v soutěžích, ale čím častěji ho slyším mluvit a vidím jeho chování vůči jednotlivým hráčům, tím víc si myslím, že strach by měli ostatní mít spíš z jeho mysli.

Což ostatně provedení jejich společného plánu jenom potvrdilo.
Plán jít dále s aliancí ....řekněme podivínštějších hráčů byl také nejspíš rozumnější tah, obzvlášť když uvážíme, že Kačka s Bárou by proti sobě nikdy nevolily, a jak málo v táboře i soutěžích pomáhaly.

Autor: Miroslav Kříž | neděle 29.1.2017 15:01 | karma článku: 11,55 | přečteno: 691x
  • Další články autora

Miroslav Kříž

Otevřený dopis Ministerstvu zdravotnictví

Mé drahé, předrahé Ministerstvo zdravotnictví! Zdravím Tě! A ještě pozdrav! Předně bych Ti chtěl poděkovat za Tvůj skvělý nový nekouřící a nezapáchající zákon, kterým jsi můj život včera obohatilo pro další zítřky

1.6.2017 v 7:42 | Karma: 29,42 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Miroslav Kříž

Robinsonův ostrov – Týden 3 – Stockholmský syndrom

“Pokud bude tohle fungovat, krutý, pokud ne, bojím se o holej život.“ - Todd Herzog, vítěz Survivor: China

4.2.2017 v 6:01 | Karma: 11,09 | Přečteno: 567x | Diskuse| Média

Miroslav Kříž

Robinsonův Ostrov - týden první

"Je mi úplně jedno, kdo mě tahá do lesa (aby mi nabídl spojenectví), ANO je vaše odpověď." - Jeff Varner, Survivor Second Chances

20.1.2017 v 12:02 | Karma: 11,99 | Přečteno: 884x | Diskuse| Média

Miroslav Kříž

Ostrov na tv Markíza

Myslel jsem si, že se Markíza rozhodla vzít jednu z nejúspěšnějších reality show světa a udělat důstojnou vlastní verzi, o které bych mohl psát blog... Rozumějte blog o strategii... Ach Bože můj všemohoucí, jak jsem se mýlil....

8.9.2016 v 18:45 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1160x | Diskuse| Média

Miroslav Kříž

Stále nerozumíte situaci na Blízkém východě?

Zdá se vám další vývoj na Blízkém východě příliš složitý pro sledování? Nevěšte hlavu, trochu vám to zjednoduším!

23.9.2015 v 8:30 | Karma: 26,83 | Přečteno: 1024x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2286x
Kouč.

Seznam rubrik